duminică, 11 februarie 2018

Sfaturi pentru aplicarea rujurilor mate


    Am auzit de multe ori spunandu-se ca rujul mat X nu este bun, ca nu se aplica bine, ca nu rezista...etc.
    Pentru ca rujurile mate au tendinta de a usca buzele, este important pregatirea acestora.

Pasul 1 Exfolierea buzelor

    Da, si buzele trebuie sa fie exfoliate. Acesta este un pas foarte important pentru ca prin exfolierea buzelor se indeparteaza celulele moarte, cojitele. Exfolierea se poate realiza cu diferite produse. Poti utiliza lucruri pe care le ai in casa sau poti cumpara scrub pentru buze. 
    De exemplu poti folosi putin ulei de cocos amestecat cu putin zat de cafea, sau ulei de cocos cu malai, sau ulei de cocos cu zahar(atentie ca zaharul sa fie mai fin pentru ca exista si variante mai grunjoase sa zic asa).
    Daca nu iti place sa folosesti ingredientele mentionate mai sus poti cumpara scrub de buze. Aproape toate brandurile au scos acest tip de produs. 
    Parerea mea este ca exfolierea ar trebui efectuata de maxim 2-3 ori pe saptamana.

Pasul 2 Hidratarea

    Fie ca este vorba de ten, maini, picioare, corp, buze, hidratarea este "cheia succesului". Nu ati observat o diferenta atunci cand va aplicati fondul de ten fara a va hidrata tenul  sau cand va hidratati tenul ? Ei bine eu am observat o diferenta. Asa este si in cazul buzelor. Si ele trebuie sa fie hidratate pentru a arata bine. Un balsam, mai nou a aparut vaselina, numai sa fie hidratate.

Pasul 3 Conturarea buzelor

    Pentru ca rujul sa aiba o rezistenta mai mare este indicat aplicarea unei "baze". In acest caz baza este creionul de buze. Eu folosesc un creion intr-o nuanta asemanatoare rujului pe care vreau sa il aplic, imi conturez buzele dar le si colorez pe ele in sine.

Pasul 4 Aplicarea rujului

    Rujul il aplic cu aplicatorul cu care vine; cand dispun de mai mult timp si imi doresc o aplicare precisa folosesc o pensula.

    Acestea au fost sfaturile mele in ceea ce priveste aplicarea rujului mat. Sunt sfaturi din experienta mea.

    V-au fost utile aceste sfaturi? Ce parere aveti? Voi cum va aplicati rujul mat?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu